Zarządzanie i Inżynieria Produkcji - stacjonarne magisterskie

Rodzaj studiów: studia drugiego stopnia
Forma: studia stacjonarne
Kierunek: Zarządzanie i inżynieria produkcji
Specjalność: 1. Inżynieria produkcji w agrobiznesie

2. Zarządzanie recyklingiem

Przedmioty ogólne

1.    Język obcy biznesowy 4
2.    Systemy zapewnienia jakości
3.    Zarządzanie społecznie odpowiedzialne
4.    Wychowaie fizyczne

 

Uwagi

1. Studentów I roku studiów obowiązuje uczestnictwo na wszystkich rodzajach zajęć dydaktycznych objętych planem;
na wyższych latach obowiązkowe są: ćwiczenia audytoryjne, laboratoryjne, lektoraty, zajęcia sportowe, projektowe, seminaria.
2. Studentów obowiązuje zaliczenie na ocenę wszystkich przedmiotów uwzględnionych w planie studiów         
3. Studentów obowiązuje napisanie i obrona pracy dyplomowej oraz zdanie egzaminu dyplomowego (20 pkt. ECTS)
4. Język obcy biznesowy, do wyboru:

  • 1. język angielski,
  • 2. język niemiecki,
  • 3. język rosyjski.

5. Studentów obowiązuje napisanie pracy dyplomowej oraz zdanie egzaminu dyplomowego (15 pkt. ECTS)
6. Przedmiot Prawo gospodarcze realizowany przez 12 tygodni dydaktycznych

Przedmioty podstawowe

1.    Elementy prawa ochrony środowiska
2.    Modele współpracy między organizacjami
3.    Analiza strategiczna technologii wytwarzania
4.    Zarządzanie strategiczne
5.    Nowe tendencje w konsumpcji dóbr i usług

Przedmioty kierunkowe

1.    Organizacja i modelowanie procesów produkcyjnych
2.    Zintegrowane systemy zarządzania (ERP)
3.    Bezinwazyjne metody badania materiałów
4.    Nowoczesne technologie w inżynierii produkcji
5.    Sterowanie maszynami technologicznymi
6.    Zarządzanie przedwsięwzięciami w bizensie
7.    Zarządzanie wiedzą produkcyjną
8.    Modelowanie matematyczne procesów wytwarzania
9.    Projektowanie procesów wytwarzania
10.    Controlling

 

Przedmioty specjalnościowe

1. Inzynieria produkcji w agrobiznesie

1.    Zarządzanie marką produktu w gospodarce żywnościowej
2.    Metody przechowywania żywności
3.    Logistyka produkcji żywności
4.    Segmentacja przetwórstwa żywności
5.    Logistyka dystrybucji żywności
6.    Seminarium dyplomowe
7.    Przygotowanie i złożenie pracy dyplomowej oraz przygotowanie do egzaminu dyplomowego

2. Zarządzanie recyklingiem

1.    Klasyfikacja odpadów
2.    Recykling w przemyśle
3.    Gospodarka odpadami w produkcji zwierzęcej
4.    Gospodarka odpadami w produkcji roślinnej
5.    Zarządzanie zmianami w organizacji przetwórstwa odpadów
6.    Seminarium dyplomowe
7.    Przygotowanie i złożenie pracy dyplomowej oraz przygotowanie do egzaminu dyplomowego

Podziel się linkiem

 

2017-05-29Plakat-www

2017-05-29Rejestracja-wolontariuszy

Dziekanat

ul. Fordońska 430
85-790 Bydgoszcz
telefon: +48 52 340 82 28
tel/fax: +48 52 340 82 18
e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.